Filosofisk undren

Undringsværksted og foredrag

Kunsten at stille spørgsmål frem for at søge svar!

Har du som mange andre også et ønske om at træde ud af hamsterhjulet for en stund? At stoppe op – og sammen med andre tænke, undres og udforske f.eks. din praksis, dine værdier eller din forforståelse af centrale begreber på din arbejdsplads, som alle taler om?

Hos INNEWVATION tilbyder vi både foredrag og en workshop, et såkaldt undringsværksted, hvor vi med udgangspunkt i jeres praksis og en målrettet tilgang til filosofien får løftet kasketten lidt, får tilføjet lidt flyvehøjde i jeres samtaler og til sidst lander sikkert med lidt stjernestøv i lommen.

Udgangspunktet for et undringsværksted er jeres egne praksisfortællinger om dilemmaer, hændelser og fænomener fra arbejdslivet. I vil blive introduceret til en række samtaleformer, der hjælper jer med at filosofere i og over denne praksis med det mål at trænge igennem til dét, der virkelig betyder noget.

Vores undringsværksted bygger på erfaringer fra et forskningsprojekt med Aalborg Universitet under ledelse af professor Finn Thorbjørn Hansen om, hvordan filosofisk undren kan skabe ny mening og retning i arbejdslivet for organisationer, ledelse og medarbejdere.

Målet med både foredrag og workshop er at sætte fokus på, hvordan vi bedst muligt evner at stå i ”det åbne”; til at kunne navigere i kaos ved bl.a. at turde stille spørgsmål frem for at søge efter svar. Den forundringsparate leder eller medarbejder søger efter mening frem for forklaringer og har modet til at innovere på de ting, som er rigtige, frem for dem, som er lette.

Her fungerer både foredrag og workshop som et velkomment ”åndehul” i en stakåndet hverdag med mulighed for at gå i dybden med det, som betyder noget i dit og dine kollegaers arbejdsfællesskab.

Filosofisk undren

Kategori: Undringsværksted og foredrag

Emner: Filosofi, undren, mening, navigering i kaos, læring og indsigt

Involvering: ★★★★☆

Deltagere: 6 til 200

Varighed: Fra to timer til en hel dag.